Очільник Фонду виступив на семінарі щодо діяльності ОСББ

Сьогодні, 26 березня, відбувся семінар «Формування інституту відповідального власника житла через систему інформування та навчання». Його організатором є Експертна міжгалузева асоціація України (ЕМАУ). Захід відбувся в межах проекту «Підтримка реформ житлового сектору в Україні», започаткованого 2018 року спільно з Міністерством закордонних справ Естонії в партнерстві з Європейською економічною комісією ООН.

2Мета заходу – ознайомити керівників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), управителів житлової нерухомості, представників навчальних закладів і органів влади з досвідом Естонії у формуванні професійного підходу до управління багатоквартирними будинками.

Модерувала під час конференції Ольга Максименко, координатор проекту «Підтримка реформ житлового сектору в Україні» з українського боку, президент ЕМАУ. Учасників семінару привітала начальник управління житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Світлана Старцева.

Зі змістовними презентаціями виступили Андрес Яадла, голова правління Союзу кооперативних житлових асоціацій Естонії (EKYL), Урмас Марді, член правління Спілки квартирних товариств Естонії (СКТЕ), та інші промовці.54798361 2274081986168671 3240483443930300416 n

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний виступив з доповіддю щодо правових норм і практики створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку в новобудові, у тому числі спорудженій за житловими програмами Фонду.

Відбулося обговорення доповідей і дискусія.

Окрім київського, у рамках проекту заплановано проведення інформаційних семінарів з цієї ж тематики за участю естонських колег у Львові (квітень) й Харкові (травень 2019 року). Учасники семінарів отримають інформацію про житлові реформи і системи управління квартирними товариствами Естонії.