КОМІТЕТ ВР ЗВЕРНЕТЬСЯ ДО УРЯДУ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ МОЛОДІЖНОГО ЖИТЛОВОГО КРЕДИТУВАННЯ

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний узяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту. З-поміж інших питань порядку денного народні депутати України -– члени Комітету обговорили законопроєкти, в яких ідеться про соціальну підтримку молоді. А оскільки один з головних факторів цієї підтримки – можливість придбати власне житло, то дискусії та виступи стосувалися і цієї теми.

У своєму виступі Сергій Комнатний нагадав, що 19 лютого ц.р. як голова правління Держмолодьжитла звітував на засіданні Комітету про результати роботи програми молодіжного житлового кредитування. Серед рекомендацій Комітету тоді йшлося про звернення до Уряду щодо відновлення фінансування молодіжної житлової кредитної програми.

44На жаль, за цей час рекомендації народних депутатів виконані не були – житлові програми так і не наповнилися коштами. Більше того, позбавлена 100 млн грн програма «Доступне житло», раніше передбачених у Держбюджеті на 2020 рік. «Якщо єдино правильне рішення про відновлення фінансування не буде знайдене, - не тільки молодь, а й інші громадяни будуть позбавлені надії придбати дах над головою за підтримки держави», - наголосив очільник Державного фонду.

Сергій Комнатний звернувся до голови Комітету ВР Андрія Кожем'якіна і представника Уряду у Верховній Раді Василя Мокана з пропозицією знов порушити це питання перед Кабінетом Міністрів України. Члени Комітету таке рішення підтримали. «Сподіваюся, влада прислухається до нашої думки і відновить фінансування програми сприяння забезпечення житлом молоді та інших державних житлових програм», - сказав Сергій Комнатний, подякувавши керівництву і членам Комітету, зокрема його голові Андрію Кожем'якіну за те, що тримають житлову проблематику в полі зору. Зокрема, і в процесі розробки нового закону про соціальний захист молоді, який готують до розгляду в парламенті.